image12 души са пострадали при катастрофата на Цариградско шосе в София и са настанени в болнични заведения в столицата според информацията до момента, съобщиха от пресцентъра на МВР. От тях – двама възрастни и дете на 6 години, са с опасност за живота. 20-годишно момиче е в клинична смърт след касапницата на „Цариградско шосе“, съобщи bTV. Тя и 6-годишното момиченце са сред най-тежко пострадалите от кървавата катастрофа, предизвикана от такси на оживения столичен булевард. Те са в реанимацията на болница „Света Анна“ и са на апаратна вентилация. (24 часа)

14 видеокамери, разположени на различни места в Созопол и Черноморец осигуряват сигурност на жителите и гостите на двата града и имат превантивна функция по отношение на нарушителите на реда. Община Созопол изгради модерна видеосистема за наблюдение и включи целия град в Wi Fi зони, които предоставят безплатен интернет достъп на всеки жител и гост на курортния град. (Security.bg)

Поправки в Закона за СРС, гледани на първо четене в правната парламентарна комисия в НС, целят да пресекат безконтролното подслушване и проследяване
, да сложат край на възможностите за престъпна злоупотреба с власт и да се възстанови и доизгради ефективен и незаобиколим контрол. Темата е изключително чувствителна, създава проблеми при правоприлагането и е опасно разширителното прилагане на СРС, смята проф. Лазар Груев, председател на Върховния касационен съд. (Преса)

Младежи направиха граждански арест на сърбин, отмъкнал оборота на книжарница „Хеликон” в центъра на София, съобщи Блиц. Екшънът станал вечерта във вторник пред очите на десетки изумени минувачи. Момчетата видели как мъжът задига парите и побягва през входа на книжарницата на ъгъла на улица „Солунска” и площад „Славейков”. Те хукнали след него по „Граф Игнатиев”, но сърбинът свил по ул. „Денкоглу” и търчал почти до бул. „Витоша”. Там вече го сгащили. (Новинар)

При спецоперация в Елин Пелин е пресечена дейността на група, занимавала се с разкомплектоване на крадени автомобили, съобщи МВР. В хода на акцията са задържани трима души. Полицаите са извършили проверка в къща в с. Долна Малина. В прилежащия към постройката гараж в момент на разкомплектоване на противозаконно отнет лек автомобил „Фолксваген Голф“ са задържани трима – В.В. (25 г.) от Елин Пелин, Т.Т. (19 г.) от София и криминално проявеният С.Д. (62 г.) от Враца. (Дневник)

Print Friendly, PDF & Email