Военната операция срещу Сирия ще трае 3 дни и ще бъде извършена с ракети и въздушни удари. Последните планове на Пентагона са за по-дълга и по-мащабна военна акция в отговор на химическата атака от 21 август в сравнение с първоначалния замисъл. Това отразява нарастващото схващане във Вашингтон, че за да се нанесат дори минимални поражения върху режима на Башар Асад, са необходими по-активни действия от първоначално смятаното, съобщава в. „Лос Анджелис таймс“, като цитира източници от Пентагона. (Стандарт)

Мъж с маска и пистолет се е опитал да обере бензиностанция в Плевен, съобщават от пресцентъра на МВР. Вечерта на 5 септември в Районно управление „Полиция“ – Червен бряг е бил получен сигнал от паник бутон на бензиностанция в индустриалната зона на Плевен. Изпратените на място полицаи са установили, че мъж с маска и пистолет е нахлул в бензиностанцията и поискал парите от оборота. Дежурният служител не се уплашил, успял да отнеме пистолета от ръката на мъжа. (Труд)

Главният секретар на МВР вече ще се назначава от Министерския съвет по предложение на вътрешния министър. Това предвижда проектът за нов Закон за МВР, който предстои да бъде публикуван за обществено обсъждане. Досега професионалният ръководител на силовото министерство встъпваше в длъжност с указ на президента. (24 часа)

19-годишният Стефан полетя от покрива на блок заради жена.
Трагично самоубийство заради несподелена любов потресе Враца тази събота. 19-годишният футболист Стефан Георгиев полетя от покрива на блока, в който живее, и се размаза на паважа под собствената си тераса. Причината за крайното решение е несподелена любов – преди месец приятелката му го напуснала и момчето приело изключително тежко раздялата им. (Новинар)

Print Friendly, PDF & Email