Image_2210022_407Юрисконсулт от столичната „Топлофикация“ беше пребит до смърт от неизвестни в нощта срещу сряда в София. 36-годишният Петър Алексов бил атакуван към 23,30 ч. Той тъкмо излязъл на улицата пред казино „Милениум“ в жк „Красно село“, когато покрай него минал черен опел. Според една от версиите Алексов наругал преминаващите в автомобила. В отговор опелът спрял и от него изскочили двама мъже. (Труд)

Кражбите по домовете на хората от видинското село Новоселци са ежедневие, каза за Радио “Фокус”- Видин кметът на селото Пантелей Панчев. По думите му, “положението никак не е добро, тъй като няма човек който да не е потърпевш“. „Най-често от домовете на хората изчезват бронзови и железни предмети. Извършителите крадат всичко, което им попадне. Освен покъщнината на хората, крадците не оставят незасегнати огради и железни портали. Кражбите се извършват предимно от роми, останали без жилища във Видин и заселили се в Новоселци. По принцип крадците се насочват към необитаеми къщи, но набези с взлом също не липсват. Наглостта им е стигнала дотам, че вече се краде и посред бял ден”, каза Панчев . (Преса)

С охранителни камери и СОТ пазят изключително скъпа серия от марки на панаира в Пловдив, съобщава PodTepeto.com. Скъпоценните късчета хартия могат да бъдат видени на изложението „Булколекто“.  Марките са скрити в специалнапротивоударна урна, която е свързана с охранителна система, контролирана от фирма Алфа СОТ. За сигурността на колекцията се грижат и камери за видеонаблюдение,  и физическа охрана. (Security.bg)

Бандити не успяха да задигнат нито един лев, когато разбиха банкомат в неделя в квартал „Тракия“ в Шумен, пише в. „Шуменска заря“. В пластмасовите касети е имало около 20 000 лв. Всичките банкноти обаче са изгорели предварително, още докато дилетантите рязали с горелка металния гръб на банкомата, за да стигнат до касетите с парите. (Труд)

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email