pentagon2САЩ ще провеждат още повече мащабни антитерористични операции по целия свят, обяви американският държавен секретар Джон Кери, цитиран от агенциите. Той направи изявлението, след като американски спецчасти атакуваха обекти на терористичната организация „Ал Кайда“ в Либия и в Сомалия. Кери посочи, че „операциите в Африка са само началото“.  (Сега)

Вълна от кражби залива софийските молове от средата на септември. Данните на полицията все още не са обобщени. Но по районните управления, които отговарят за тези търговски обекти, вече получават по 7-8 жалби на ден, докато през лятото са били не-повече от 2-3, показа проверка на „Труд“. В моловете действат три вида апашиНай-голяма е групата от обирджии на магазини. Краде се козметика, дрехи, обувки, хранителни стоки. (Труд)

Инспекторите от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) и ООН са започнали вчера да унищожават сирийския химически арсенал, предадоха световните агенции, като се позоваха на източници от международната мисия. Екипът е отишъл в обект и проверява и унищожава намиращите се там химически оръжия и оборудването за тяхното производство. До края на деня се очакваше инспекторите да свършат своята работа на въпросното място, което е пазено в тайна. (Монитор)

Почти всички 350 000 служители на Пентагона се връщат на работа въпреки продължаващата криза с бюджета на САЩ, предаде Ройтерс. Военният министър Чък Хейгъл нареди на излезлите впринудителен неплатен отпуск служители да се завърнат на работните си места от понеделник. Това стана, след като доминираната от републиканците Камара на представителите прие няколко документа за частично отваряне на правителството. Най-важният от тях е решението да се изплатят със задна дата възнагражденията на излезлите в отпуск федерални служители. (24 часа)

Print Friendly, PDF & Email