Снимка - "Преса"

Снимка – „Преса“

По-малко от десет са бежанците, за които има съмнение, че представляват заплаха за националната сигурност, заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев след като беше изслушан от депутатите от парламентарната вътрешна комисия. Потенциално опасните са поставени под засилен контрол и се работи в посока на това да бъдат екстрадирани от страната, каза министърът. (Преса)

Уважаеми читатели на SECURITY.BG, моля не се подвеждайте по заглавието, а четете по същество – потенциална заплаха за сигурността са под 10 души, а 10% явно са в главата на колегите от „Преса“, които ние сме цитирали коректно.

Във всички сгради на Министерство на транспорта и зоните около тях ще има камери, които ще наблюдават движението както на чиновниците, така външните лица. Новата техника на контрол на достъпа и видео наблюдение ще струва 111 000 лв. Администрацията, ръководена от министър Данаил Папазов, обяви обществена поръчка за модернизиране и разширяване на системата за видео наблюдение и контрол на достъпа. (Security.bg)

След 17 години и изхарчването на над 20 млн. лв. в България информацията за едно престъпление от извършването до наказването му вече може да бъде проследена по електронен път
. Единната информационна система за противодействие на престъпността (ЕИСПП) е готова, обяви пред „Труд“ зам.-шефът на Националната следствена служба Петко Петков. (Труд)

До 2.2 млрд. са били откраднати от държавни и еврофондове в осем европейски държави през 2010 г., обяви Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ). Избраните на случаен принцип страни за изследването са Франция, Унгария, Италия, Литва, Холандия, Полша, Румъния и Испания. (Сега)

Атакуваният във вторник минути след 19 ч клон на Интернешънъл Асет банк
се намира на метри от централния пл. „Христо Ботев“ и от заведение, което по това време е пълно с посетители.  Въпреки това непреки свидетели на случилото се са малцина, намирали се близо до късата уличка „Искър“, оплакаха се разследващите обира. Нападателите изчаквали удобен момент във входа на намиращия се точно до сградата на банковия клон блок. Щом колата със събраното от клиентите инкасо спряла на 2 м от сградата, от нея слязъл само един от охранителите и тръгнал към входа с две чувалчета с пари. (24 часа)

Print Friendly, PDF & Email