29.01.2014 oonНикакви откупи не трябва да бъдат плащани на терористични групировки, тъй като по този начин те печелят огромни суми, за да финансират дейността сиТова реши Съветът за сигурност на ООН, който вчера прие резолюция, изискваща от държавите членки да не плащат откуп, финансов или политически, на терористи в случаи на отвличане или взимане на заложници. (Новинар)

Сменят охраната на Софийския университет. Допускането на втората окупация докара уволнението на досегашните охранители на учебното заведение. Това съобщи ректорът професор Иван Илчев на извънреден брифинг днес. Още от утре Алма Матер ще бъде охраняван от нова частна фирма. (Security.bg)

Върховният касационен съд изпрати за 12 г. в затвора Георги Енев-Жоро Милионера, който на 22 юни 2012 г. открадна близо 1,5 млн. лв. Бившият охранител обжалваше присъдата, но върховните магистрати постановиха, че престъплението е подготвено изключително прецизно и изпълнено дръзко. (Монитор)

Правителството на Мексико сключи споразумение с отрядите за самозащита в щата Мичоакан за създаването на т.нар. селски отбранителни корпуси, с което узакони дейността на тези въоръжени групи, съобщиха световните агенции. Формированията ще регистрират своите оръжия пред местните власти и ще си сътрудничат с полицията и армията в борбата с наркокартелите в щата. (Сега)

Print Friendly, PDF & Email