orig_462443_bgГолям пожар обхвана боровата гора в подножието на Стара планина над софийското село Локорско. Близо 500 декара изгоряха, след като огнената стихия плъзна в района на селото от 11 часа вчера. Пламъците се виждаха дори от по-високите сгради в центъра на София. Местните жители бяха подложени на същинско мъчение заради сухия режим, тъй като в Локорско тече планов ремонт на водопроводната мрежа и през целия ден в селото нямаше вода. (Стандарт)

„Значително са увеличени регистрираните от полицията престъпления в България, свързани с трафика на наркотици„, отчитат обобщени данни на „Евростат“ за незаконния трафик на наркотици в рамките на ЕС и страните-кандидатки за членство. Анализът на „Евростат“ разглежда данни за незаконното притежание, отглеждането, производството, доставката, транспорта, вноса, износа и финансирането на незаконната търговия с наркотици за периода 2004-2010 г. (Преса)

От най-даряваното ведомство МВР се превръща в дарител, обяви вътрешният министър Цветлин Йовчев пред Медиапул. МВР се кани да преотстъпи 469 имота на общините. По думите на Йовчев става дума за ненужни имоти. „Процесът по съгласуване на прехвърлянето вече е започнал. Част от общините сами са поискали да получат сгради на МВР с отпаднала необходимост и в момента вървят преписки“, обясни изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова. (Сега)

Сирийската опозиция обвини в сряда режима на Башар ал Асад, че обгазил с бойно отровно вещество няколко бунтовни предградия на столицата Дамаск. В резултат на въздушния рейд, започнал около 3,00 ч през нощта, загинали поне 1300 души, сред които много деца, жени и старци, заяви членът на опозиционната Национална коалиция (НК) Жорж Сабра. „Това бе смъртоносен удар за надеждите за политически изход от гражданската война“, отсече той пред репортери в Истанбул. (Труд)

Сензацията избухна по време на традиционното оръжейно изложение „Хемус 2012“ в Пловдив.
Тогава току пред входа на панаирната палата бе паркирано боядисано в пясъчен цвят МТЛБ (механизиран транспортьор лек брониран). Никой не го забелязваше, докато Борисов не спря пред него с висок мургав мъж със светлобежов костюм, червена вратовръзка и тъмни очила. Колко бройки ще изнесем за Ирак, попита премиерът заелия стойка „мирно“ представител на холдинг ТЕРЕМ, модернизирал машината. Отговорът „Стотина“ изобщо не го задоволи. (24 часа)

 

Print Friendly, PDF & Email