Снимка = "Труд"

Снимка – Труд“

Петима души, въоръжени с автомати „Калашников“, са нахлули в 20:30 часа в централния офис на спедиторската фирма „Спиди„, който се намира на изхода на столицата в района на Горубляне. Нападателите били с маски и облечени с униформи с надписи „ГДБОП“, съобщи БНТ. (Труд)

За шеста поредна година в периода 21 – 23 Октомври ще се проведат най-значимите събития на Балканите в сферата на игралния и развлекателния бизнес – BEGE EXPO & EEGS 2013. По традиция Интер Експо Център ще се превърне в арена на игралната, развлекателната и индустрията на свободното време, където производители, търговци, оператори и представители на промишлеността от цял свят ще имат възможност да срещнат своите бъдещи клиенти и партньори на едно място и да обсъдят бизнес идеите си. Тази година Балканското изложение на игралната и развлекателната индустрия (BEGE EXPO) ще се проведе на 22 – 23 Октомври с нов двудневен формат. Източноевропейската конференция на игралната индустрия (EEGS) ще се проведе на 21-22 октомври като съпътстващо събитие на BEGE Expo. (Security.bg)

Пункт за изкупуване на черни и цветни метали в казанлъшкото село Розово е бил нападнат и ограбен от трима мъже, съобщиха от полицията. Тримата маскирани и вероятно въоръжени бандити нахлули в базата малко преди разсъмване около 6,30 часа в неделя. Заварили в базата спящата приятелка на собственика, завързали я, залепили устата й с тиксо. След това апашите разрязали с флекс огнеупорната каса на фирмата и отмъкнали над 10 000 лева и неустановено количество валута. (Стандарт)

Новият шеф на Агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев оправда лошите битови условия в бежанските центрове във Враждебна и кв. „Военна рампа“ с Върховния комисариат за бежанците. Чирпанлиев заяви пред БНТ, че настаняването в двата кризисни центъра в София било контролирано от представител на Върховния комисариат на ООН, а Министерски съвет вече е гласувал правилник за новите щатни бройки, което ще позволи на агенцията да наеме лекари, хигиенисти и охрана към центровете. Ще бъдат ангажирани и преводачи от арабски език. По думите на Чирпанлиев, щатните служители сега са 133-ма, което е крайно недостатъчно. (Сега)

Пловдивският апелативен съд увеличи наказанието, наложено на подсъдимия Георги Енев, на 12 години лишаване от свобода
при първоначален строг режим, съобщиха от Съдебната палата в Пловдив. Първоначално Жоро Инкасото беше осъден на 8 години зад решетките, прокуратурата поиска друга присъда пред Апелативния съд. (Новинар)

Хиляди бяха арестувани в Москва вчера, след като руската столица се превърна в бойно поле при протести завчера вечерта. Местни жители в южното предградие Бирюльово се вдигнаха на бунт заради неразкритото убийство на 25-годишен руснак от имигрант, предадоха световните агенции. Напрежението в квартала тлеело още след убийството на Егор Шчербаков през нощта срещу 10 октомври в Бирюльово. Младежът се сбил с неизвестен мъж, който обидил годеницата му на улицата. (24 часа)

 

Print Friendly, PDF & Email