Снимка - "24 часа"

Снимка – „24 часа“

Инспекторите на ООН потвърдиха, че в Сирия химическо оръжие е използвано в 5 от  7 проучени случая, предаде ИТАР-ТАСС.  Докладът бе предаден снощи от ръководителя на инспекторите Оке Селстрьом на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун. Днес Бан Ки Мун ще говори за доклада пред Общото събрание на ООН, а в понеделник той ще бъде обсъден в Съвета за сигурност. (24 часа)

Община Враца е обявила публична покана за осигуряване на сигнално-охранителна дейност за обектите си. Спечелилата фирма ще се грижи за пазенето на 20 обекта на територията на града, а прогнозната стойност на обществената поръчка е за 45 000 лева. В нея е записано, че фирмата ще трябва да инсталира охранителна техника на обектите, да ги поддържа в изправност, да извършва месечна профилактика, да реагира до 5 минути на подадения сигнал и да носи пълна имуществена отговорност за покриване на евентуалните щети. (Security.bg)

„България трябва спешно да възстанови базата си в Южна България и няколко бази с обхват на тактически ракети поне до Истанбул, в противен случай страната ни е незащитена от териториалните претенции на Турция“. Това заяви по-рано днес пред „Фокус“ Валери Симеонов, съпредседател на Националния фронт за спасение на България (НФСБ). (Преса)

Районният съд в Сандански скандално излезе с оправдателна присъда по дело срещу двама младежи, извършили жесток побой на 8 декември. Срещу тях беше повдигнато обвинение за дребно хулиганство, но съдийката се позова на сбъркана дата в полицейски документ и ги отърва от наказание. Техническият гаф остави без правосъдие двама бизнесмени от Сандански, пребити от младежите. (Труд)

Print Friendly, PDF & Email