Image_2433912_407

Снимка – „Труд“

Електронната поща на Столичната община в район „Изгрев“ се оказа жертва на хакерски атаки, заяви за bTV кметът на района Цветомир Жеков. От името на общината хакерите са отговаряли на жалби и сигнали на граждани, както са се опитали и да поръчат шпионски софтуер за следене и подслушване под претекст да не изтича ценна информация. (Труд)

Бежанци плащат на тираджии или се качват нелегално на камионите, за да стигнат до Западна Европа и да потърсят убежище. Това показва статистиката на Гранична полиция и съдилищата в областните ни градове по река Дунав. Само в Русе за месец са осъдени 24 нелегални емигранти, а за деветмесечието те са били 70. (Монитор)

Агенцията за национална сигурност /АНС/ и правителството на САЩ не са получавали „пряк и безпрепятствен“ достъп до сървърите на компаниите Microsoft, Google и Facebook. Това потвърдиха за пореден път представители на трите IT гиганта по време на слушанията в Европарламента. Повод за изявлението е шпионския скандал, избухнал преди месец, от който стана ясно, че американските спецслужби са шпионирали масово европейците чрез следене на електронната им поща, акаунтите им в социалните мрежи, както и телефонните им разговори. (Преса)

В Ню Йорк музикант разстреля членовете на иранска рок банда, след което се самоуби. Убити са двама братя от инди групата „Жълти кучета“. Прострелян е и още един от бандата, чието състояние е тежко. Иранците пристигнали в САЩ преди три години. Убиецът също е иранец и също музикант, но член на друга рок група – „Свободните клавиши“. Името му е Райиф Акбар. Той е познавал жертвите, но не е говорил с тях от месеци заради неизяснен конфликт. (Новинар)

 

 

Print Friendly, PDF & Email