Снимка - "Преса"

Снимка – „Преса“

Граждански патрули обикалят около граничната зона на Странджа планина в търсене на нелегални имигранти. Въпреки че МВР и Прокуратурата обявиха тези формирования за незаконни, патрулиращите смятат, че изпълняват гражданския си дълг. Йордан Костадинов и Георги Дракалиев обикалят в района на малкотърновското село Близнак. Като научили за голямата група нелегални имигранти, решили да се включат в издирването на нарушителите. (Преса)

Американското Централно разузнавателно управление (ЦРУ) е вербувало затворници от Гуантанамо в рамките на борбата с тероризма и ги е правило двойни агенти, съобщи АП. Програмата за вербуване обаче е дала противоречиви резултати. (Монитор)

 Президентът на Афганистан Хамид Карзай отказва да подпише споразумението за сигурност със САЩ и може да се наложи Вашингтон да стигне до „нулевия избор„, т.е. да изтегли всички американски войски от страната, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс. Пред Сюзан Райс, съветничката на президента на САЩ Барак Обама по въпросите на националната сигурност, Карзай е заявил, че САЩ трябва незабавно да сложат край на военните атаки срещу афганистански домове и да покажат ангажимента си към мирните преговори, преди той да подпише споразумението за сътрудничество в областта на сигурността. (Новинар)

Изграждането на мултимедийна зала за 40 хил. лв. се оказа най-спешната задача за Държавната агенция за бежанците (ДАБ). Докато се оплаква, че няма пари, за да се грижи за имигрантите, а малки деца спят в палатки при минусовите температури навън, от ДАБ са пуснали поръчка за оборудване на помещение с пари от Европейския бежански фонд (ЕБФ). Това става ясно от обявлението за обществената поръчка. Според техническото задание тя трябва да се построи, защото „проблемите с бежанците са особено актуални“ и трябва да се подобрят „кабинетните условия“ в ДАБ. Поръчката е за купуване на мебели, мултимедийна система, светодиодно осветление и конферентна система. (Сега)

 

Print Friendly, PDF & Email