изтеглен файл (1)Едва 20 дни преди началото на театралния сезон и фестивала “Сцена на кръстопът” внезапно лумнал пожар изпепели голямата сцена на Драматичния театър в Пловдив. Напълно изгорели са и декорите на премиерния спектакъл “Възвишение” по едноименния роман на Милен Русков с режисьор Иван Добчев. Именно с тази постановка на 10 септември трябваше да бъде открит театралният фестивал. Стихията е причинила огромни щети по цялата зала, която е опушена. Олющена е и боята по стените, а големият полилей и таванът са черни до неузнаваемост. Пламъците са изпепелили и първите два реда седалки. (Монитор)

Един от тримата, обявени за издирване за участие в пернишката банда за мокри поръчки “Килърите 3”, е задържан. Това обяви вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. По информация на “Труд” става въпрос за Георги Георгиев-Гуго. Той е заловен във вторник и е обвинен за участие в престъпната група. Все още не е ясно дали се е занимавал с наркоразпространение, или е съпричастен към някои от приписваните убийства на бандата. Очаква се днес прокуратурата да поиска постоянния му арест. (Труд)

Франция заяви, че международната общност трябва да отговори със сила, ако обвиненията за използване на химическо оръжие срещу цивилни от страна на режима в Дамаск вчера бъдат доказани. „Ще трябва да има реакция със сила в Сирия от страна на международната общност, но не става дума за изпращане на войници в страната“, заяви външният министър Лоран Фабиюс пред френската телевизия BFM. Ако Съветът за сигурност на ООН не може да вземе решение, то това трябва да бъде направено „по други начини“, добави Фабиюс. (Сега)

 София. Четирима души са арестувани за скимиращи устройства и фалшиви карти за изтегляне на финансови средства. Това каза пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. „Имаме един случай в Пловдив и в София. Претърсени са 12 адреса, задържани са 4 лица. Групата се е занимавала с монтиране на т.нар. скимиращи устройства и са изготвяли фалшиви карти за изтегляне на финансови средства“, обясни главният секретар. (Стандарт)

Моето категорично намерение е да премахнем допълнително въведеното условие за пенсиониране при военните, каза пред БНР министърът на отбраната Ангел Найденов. То е един от елементите на системата за пенсиониране в българската армия. Това е допълнително въведено условие за допълнителна възраст, което беше въведено в края на 2012 година. (24 часа)

 

Print Friendly, PDF & Email