Image_2204131_407Охранителната фирма G4S, в която работеше осъденият за присвояване на 1,4 млн. лв. Георги Енев, ще заведе дело срещу него за 100 000 лв. На 22 юни миналата година мъжът, станал известен като Жоро Милионера, открадна парите от инкасо автомобил, който трябвало да пази. Преди дни Енев бе осъден на 8 години затвор за престъплението си. Той призна изцяло вината си, но и до днес мълчи къде са парите. Единственото му имущество е мотопед, който вече бе конфискуван от държавата. (Труд)

САЩ са засекли значително активизиране на интернет комуникациите между установени и заподозрени терористи. Според Вашингтон “Ал Кайда” планира ново  голямо нападение върху американски обект зад граница, предаде АП. Телевизия Си Би Ес, позовавайки се на източници от американските сили за сигурност, твърди, че отряд на “Ал Кайда” е пристигнал в една страна и е в готовност да нанесе удар. Не се уточнява за коя страна става дума. Според АП става дума за Йемен, но не било изключено да е някоя друга държава в Близкия изток. (Монитор)

Вътрешният министър Цветлин Йовчев ще закрие сигнално-охранителната дейност на МВР, съобщи „Нова телевизия„. Йовчев обяви това свое намерение още при представянето на управленската си програма в началото на мандата. Тогава той заяви, че министерството трябва да се откаже от несвойствените си дейности. (Сега)

Отвличане на турски шофьор, превозващ скрити в ТИР над 30 килограма злато и още 50 кила хероин, довело до ареста на втората банда Килъри, които извършвали убийства по поръчка, брутални грабежи, удари на банки, кражби и физически наказания. Според оперативна информация и разказ на информатор групата, ръководена от Вальо Бореца и кикбоксьорът Мартин Антов, са организирали повече от 8 екзекуции, сред които на автокрадеца Драгомир Илиев-Драшко, наркодилъра Никола Иванов-Бобъра, на писателя на мутрите Георги Стоев и радиоводещият също близък с босове от подземния свят Боби Цанков. (24 часа)

Print Friendly, PDF & Email