Снимка - "Труд"

Снимка – „Труд“

ФБР разби българска банда, източила стотици хиляди долари от сметките на чужденциАрестите били извършени едновременно в САЩ и в България в ранните часове на вторник. У нас били спипани двама души, а зад океана с белезници били оковани 14 българи, включително звезда от престижен покер турнир. Освен нашенците, при операцията в Чикаго били арестувани още поне 15 членове на международната престъпна група. (Труд)

Тази снимка на загиналия командос Емил Шарков бе публикувана миналия четвъртък, 20 март, във в. „24 часа“. Тя е от фейсбук страницата на съпругата му. Тъй като почти всичко на снимката е черно, малцина забелязаха какво оръжие всъщност държи Шарков. На пръв поглед – модернизиран „Калашников“. Да, ама не. Това е уникален автомат МК 114 на американската фирма „Праймъри Уепън Систем“, с който преди 4 години бе въоръжен Специализираният отряд за борба с тероризма (СОБТ). (24 часа)

Годишният бюджет на организираната престъпност в Италия надвишава този на ЕС и е над 200 млрд. евро годишно, стана ясно на конференция в Брюксел по киберсигурността. „Само 10 на сто от тези пари се инвестират в Италия, останалите отиват в други страни в Европа и по света. Те имат добри приятели навсякъде“, заявява Джовани Брауци, директор по политиката по сигурността в МВнР на Рим, цитиран от „ИЮ Обзървър“. За сравнение годишният бюджет на ЕС за 2014 г. е 140 млрд. евро. (Сега)

Смела продавачка в град Камено, Бургаско е изхвърлила от магазина, в който работи, въоръжен и маскиран крадец, съобщи БГНЕС. Пишман апашът опитал да обере магазин за хранителни стоки, собственост на потребителска кооперация „Съединение” във вторник вечерта, но срещнал непредвидено препятствие. Изчакал в обекта да няма хора и нахлул вътре. Насочил пистолет към продавачката и й казал да дава парите или ще я застреля. (Новинар)

Print Friendly, PDF & Email