655-402-ataka-vmro-protestМладо момиче – студентка по политология и танцьорка в ансамбъл “Гоце Делчев”, бенаръгана 10 пъти с нож от грабител. 20-годишната Виктория е в “Пирогов” с наранявания по ръцете и лицето. Няма опасност за живота , уверяват лекари. Кръвопролитието станало към 2 часа в събота в денонощен магазин за цигари на столичната ул. “Пиротска”. За престъплението е заподозрян чужденец, който вероятно пребивава нелегално у нас. От МВР заявиха, че самоличността на нападателя е установена и е започнала акция по задържането му. ”Доколкото разбрах, дъщеря ми не се е опитала да го спре. Тя го описа като човек от арабски произход. Нападателят направо е започнал да я мушка с нож. Опитал се да я убие”, каза притеснената майка на студентката Христина Цолова, цитирана от в-к “Труд”, която е медицинска сестра. (Security.bg)

 Повече от 20 000 души бяха евакуирани от домовете си в германския град Дортмунд, където бе открита бомба, останала от Втората световна война, информира ABC. Бомбата тежи 1800 килограма и е била открита след анализ на стари въздушни снимки при издирване на невзривени муниции в Рурския район, бомбардиран по време на войната от съюзниците. (24 часа)

Насилие и заплахи белязаха проведените вчера в Косово местни избори, предадоха агенциите. Кандидатът за общински съветник Беким Биринджику е убит в град Сърбица в Северно Косово в навечерието на вота. Кандидатът за кмет на Косовска Митровица Кръстимир Пантич от листата на Сръбската гражданска инициатива пък е бил нападнат от двама маскирани мъже пред дома си. Той е получил леки наранявания. (Сега)

За постигнати високи успехи през 2013 г. армията си раздаде бонуси в размер на 13.6 млн. лв. Това съобщиха за „Труд“ от военното министерство. Военните и цивилните служители вече са изхарчили допълнителните пари, тъй като те са ги получили със заплатите си, които получиха около 22 октомври. Министър Ангел Найденов е мотивирал решението си да даде материални стимули на подчинените си именно с големите постижения. (Труд)

Print Friendly, PDF & Email