Снимка - БГНЕС

Снимка – БГНЕС

Армията на САЩ се тресе от редица скандали през последните дни, което предизвика редица разследвания от страна на Пентагона, съобщиха световните медии. Поне 34 офицери от американските ВВС, които отговарят за ядрените междуконтинентални ракети „Минитмен“, бяха уволнени заради измама по време на изпит. Уволнените офицери са от военновъздушната база „Малстрьом“ в щата Монтана. Те били хванати, че преписват на рутинен проверочен изпит. (Сега)

Полицията арестува около стотина нелегални имигранти, основно от африкански произход, които са живели нелегално в центъра за настаняване на бежанци в столичния квартал „Овча купел”. Част от самонастанилите се влизали в сградата с пропуските на свои сънародници. Те пребивавали в страната ни абсолютно незаконно, тъй като са били прекарани от каналджии през границата и нямали регистрация в Държавната агенция за бежанците. (Монитор)

Екзекуция
 в САЩ с нов вид коктейл бе извършена в четвъртък, съобщи в. „Дейли мейл„. Става дума за комбинация между успокоително и мидазолам – препарат, с който се стимулира амнезията. Първият умъртвен с нея бе осъденият масов убиец Денис Магуайър от щата Охайо. (24 часа)

Пловдивчанка сложи край на живота си в понеделник следобед. Жената се е простреляла в главата, като поставила дулото на пистолета си в устата. Ани била открита в дома й в квартал “Смирненски” от нейни близки. По време на разследването станало ясно, че 56-годишната жена не е оставила предсмъртно писмо. Тя е бивш военнослужещ, работила е в авиацията. След като напуснала армията, започнала работа като охранител в банка. (Новинар)

Родители от Пловдив отново надигнаха глас, че училищата им искат пари за охрана в навечерието на новия срок, въпреки забраната на Регионалния инспекторат по образованието да се искат средства
, съобщава „Марица”. Исканите суми варират между 15 и 30 лева. Парите се събират от училищното настоятелство, което има право на това като юридическо лице, регистрирано по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, казват директори на училища. (Security.bg)

Print Friendly, PDF & Email