Снимка - "Новинар"

Снимка – „Новинар“

Мъж и жена бяха разстреляни посред бял ден във Варна в понеделник. Кървавият екшън се разигра около 14.30 часа на булевард „Владислав Варненчик” до Гранд мол. Зверската сцена стана пред очите на десетки свидетели. За секунди на мястото са пристигнали полицаи и служители на Спешната помощ. Ошашавените очевидци разказваха на униформените какво са видели. По думите им стрелецът е мъж, който е нисък, с очила и облечен с костюм. (Новинар)

 Все още не е окончателно утвърден проектът за ограда по българо-турската граница, срокът за който беше 4 декември, съобщи министърът на отбраната Ангел Найденов, цитиран от БГНЕС. Министърът поясни, че забавянето се дължи на различни процедури, които трябва да бъдат осъществени по Закона за устройство на територията и са ангажимент на МВР. Той обаче не коментира дали ще се спази срокът за изграждането на съоръжението, който е в края на февруари. (Дневник)

Арестувани са четирима българи на възраст от 31 до 44 години в Гърция по обвинение в престъпление и съучастие в кражби, както и нарушение на закона за оръжията, пишат гръцки медии, цитирани от вестник „Български новини“. 
След дълго разследване полицейската служба в Триполи обяви, че е разкрита престъпна група българи, извършила множество кражби на жилища, магазини и складове в Мантея и Кариес Маконяс, община Триполи. (24 часа)

Има арестуван за убийството на 24-годишната Хюлия Маджар от варненското село Белоградец, съобщи БНР, позовавайки се на източници от МВР. Неофициално се споменава името на неин съученик, с когото се твърди, че тя е излязла да се срещне на 1 януари през нощта. Неназованите източници твърдят, че мъжът е задържан в Румъния. Окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров нито потвърди, нито отрече информацията с думите „Всичко, което се каже по случая, ще попречи на разследването“. (Сега)

Гулнара, най-голямата дъщеря на президента на Узбекистан 
Ислам Каримов , откраднала ценности от Националния музей на родината си. Това твърди узбекският дисидент Сефер Бекжанов, който на 23 декември проникнал във вилата на Гулнара край Женевското езеро в Швейцария, предаде АФП. 53-годишният мъж сега публикува в блога си 228 снимки от къщата. Според Бекжанов, който живее в Швейцария от 15 години, да влезеш във вилата на Гулнара, е като да посетиш музей без билет. (Труд)

Print Friendly, PDF & Email