677265-l

Снимка – „Сега“

Броят на влизащите в България чужденци, които искат бежански статут, е намалял двойно за един месец, отчете МВР. Според статистиката през октомври броят на незаконно влезлите е 3626 души. В края на ноември броят им е паднал на 1652, което е с 1974 души по-малко. Като причина за намалелия брой бежанци се посочват засиленият контрол по границата и новите мерки за охрана. Според представения наскоро план за справяне с кризата в пограничните райони бяха командировани допълнително 1400 полицаи и започна строеж на ограда в района на Елхово. (Сега)

Ливанец и двама сирийци са били нападнати в София, съобщиха от МВР. Тримата отдавна пребивават в България и имат статут на бежанци. Били са нападнати снощи край кв. „Захарна фабрика“. Сигнал за извършеното престъпление бил получен снощи към 21.10 часа. По първоначални данни двама сирийски граждани и един ливанец /на възраст 26, 27 и 38 години/ със статут за бежанци, били нападнати от десетина непознати пред заведение за бързо хранене на бул. „Сливница“. След нанесен побой им отнели пари и документи. (Преса)

САЩ започнаха да оборудват кораба „Кейп Рей” с модерна система за унищожаване на химически компоненти, използвани за направата на химически оръжия. Вашингтон предложи унищожението да се извършва в международни води, като в момента търси пристанище в Средиземно море, където да се извърши операцията. (Новинар)

“Амазон” разработва летящи роботи куриери, които ще могат да доставят поръчките в рамките на половин час. Засега летящите роботи могат да доставят само малки пратки с тегло до 2,2 кг, съобщи изпълнителният директор на “Амазон” Джеф Безос в интервю за популярното американско предаване “60 минути”. Според статистиката на компанията средно 86% от всички поръчки се вместват в това тегло, така че много потребители ще могат да се възползват. Условието е да живеят до 16 км от склад на компанията. (24 часа)

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email