Novinar

Снимка: в-к „Новинар“

Атентат в София, готвен по празниците, е бил спрян от спецагентите на ДАНС. „Всеки ден“ научи, че родното ФБР е засякло активност от трима терористи с паспорти на страна от ЕС, които се готвели да окървавят столицата покрай Коледа или новогодишните празници. Атентаторите обаче се измъкнали от наблюдаващите ги ченгета и буквално се изпарили. Запознати с разследването споделиха, че най-вероятната цел на терористите е била бомба в метрото, защото там биха причинили най-много човешки жертви. (Новинар)

Българин е арестуван в центъра на Белград, докато демонтира от банкомат скимиращо устройство, чрез което всекидневно през последния месец крал данни от 200 карти, съобщава белградският вестник „Блиц“. Милко Борисов Бачев продавал събраните данни от карти по интернет. Пари от сметките на гражданите са теглени чак във Виетнам и на Филипините. (Труд)

Взрив на парна инсталация в хотел край Разлог уби мъж и тежко рани жена. Гръмнала водна риза на камината, която отоплявала ресторантската част. Трагичният инцидент се разиграл вчера в 11:40 часа преди обед в хотел “Две реки” в местността Бельов баир край Разлог. 47-годишният парнаджия Петър Корунов бил най-близо до гръмналата камина и близо час бил жив, но с отрязани крака. В 12:55 часа от разложката болница съобщиха, че пострадалият е починал поради нанесените тежки наранявания и загубата на над 3 л кръв. (Монитор)

Авиокомпанията American Airlines се съгласи да плати компенсации в размер на 135 млн. долара на брокерската компания Cantor Fitzgerald , загубила 658 служители по време на атентатите от 11 септември 2001 г., съобщи БГНЕС. Офисът на Cantor Fitzgerald бил разположен на няколко етажа от едната от кулите близнаци на Световния търговски център, в която терористи разбиха отвлечен самолет на American Airlines. В момента на атаката в компанията работели около хиляда души. Тогава жертви на терористичната атака в Ню Йорк станаха близо 3000 души. (Сега)

Организацията за забрана на химическите оръжия представи плана си за унищожаване на сирийския химически арсенал, предаде ИТАР-ТАСС. Най-опасните елементи на химическите оръжия ще бъдат унищожени на борда на американски кораб. По силата на международното споразумение Сирия се съгласи да транспортира химическите си арсенали до базата Латакия в Средиземно море, откъдето военни кораби на Дания и Норвегия ще отвеждат опасните вещества за унищожаване в морето. (Сега)

Print Friendly, PDF & Email