zx450y250_2104274Четирима миньори са затрупани в рудник „Ораново“ в Симитли, съобщи „Фокус“, като се позова на директора на Областната дирекция на МВР-Благоевград комисар Георги Костов. Двама от затрупаните вече са извадени от мината, но мъртви. Загиналите са Асен Стойнев и Христо Младенов. (Дневник)

„Нещата, които предлага министър Цветлин Йовчев за реформа в МВР, са разумни. Въпросът е дали ще има воля да се осъществят промените”, заяви Николай Радуловбивш главен секретар на МВР, в ефира на Нова телевизия и предаването “Здравей, България!”. Според Радулов, много е важно да се види дали наистина с 50% ще се намали администрацията в МВР. Той припомни, че 1/3 от служителите на МВР са от администрацията. (Security.bg)

 Няма по-нелепо залитане от това един министър да покаже воля и готовност да взема решения, когато нещастието вече се е случило. Тогава, когато институциите решат, че трябва да наблюдават дали се спазват правила и закони. Пиша този текст с омерзението, че отделни представители на държавната администрация и органите на реда продължават да повтарят едни и същи грешки, независимо че всяка е платена с човешки живот. (Сега)

Бездомно куче и висока скорост отнеха живота на петима младежи при нелепа и жестока катастрофа на БМВ в отсечката между Елин Пелин и Нови хан малко след полунощ вчера. Едно от загиналите момчета – Стенли Йонев, днес трябваше да навърши 19 години. Единственото момиче в групата – Виолета Иванова, която е сред отличниците на гимназията в Елин Пелин в паралелката по изкуства, през септември щеше да посрещне 16-ия си рожден ден. В смачканото до неузнаваемост БМВ 320 на място загинаха още 21-годишният Борислав Ефремов, който шофирал колата, Иван Ушколов, на 20 г., и Мирослав Тошев, на 21 г. (24 часа)

 

Print Friendly, PDF & Email