1 млн. евро и материална помощ, включваща походни легла, надуваеми дюшеци, одеяла и сгъваеми столове, ни бяха отпуснати от Чехия за справяне с бежанския поток. Предоставянето на финансовата помощ беше обявено вчера след среща на МВР шефа Цветлин Йовчев с чешкия му колега Мартин Пецина. „Помощ от истински приятел и в труден за страната момент. Изразявам благодарността си за сериозната подкрепа“, отбеляза Йовчев. (Монитор)

Правителството упорито се е заело да превърне новосъздадената агенция за подслушване в мегаструктура, подобна на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС). Предизборното обещание на БСП бе, че няма да допусне свръхупотреба на специални разузнавателни средства (СРС) както по времето на ГЕРБ. (Сега)

Европейската агенция за авиационна безопасност (ЕААБ) разреши вчера да се използват преносими електронни устройства на борда на самолета през целия полет, включително при маневри на пистата, излитане и кацане. Новите правила се отнасят за смартфони, таблети, електронни четци и музикални плейъри. ЕААБ потвърди, че тези устройства могат да останат включени в самолетен режим, т.е. без да предават, при пътуването. Тези насоки позволяват за първи път използването на преносими електронни устройства в самолетен режим във всички фази на полета. (24 часа)

Между 500 и 1000 души ще бъдат съкратени до края на месеца в МВР. Това са служители, които не се занимават с основните дейности на министерството. Прогнозата е на Синдикалната федерация на служителите в МВР. Хората, които ще се разделят с работата си, са от администрацията на ведомството. По неофициални данни в нея работят между 7000 и 8000 души. (Преса)

 

Print Friendly, PDF & Email