zx450y250_2121863Бивш лидер на турската крайнодясна националистическа организация „Сивите вълци“ и осъден по мегаделото „Ергенекон“ е бил арестуван от българските граничари, докато се опитвал да влезе в страната ни с фалшиви лични документи, съобщи англоезичното турско издание World Bulletin. (Дневник)

София. Близо 240 хиляди лева са отмъкнали две служителки на кредитна институция, съобщиха от МВР. Те ще бъдат обвинени в длъжностно присвояване на големи суми пари, обясниха криминалисти. Полицаите разкрили, че 34-годишната П.П. и 40-годишната А.М. работели в комбина чрез подправяне на платежни документи и дублиране на вече извършени плащания. (Стандарт)

Няма как СОД на МВР да даде всичките си 50 000 обекта на една фирма, коментира пред БНР Илиян Тончев, председател на УС на НАФОТС. Според него тиражираните слухове, че МВР ще предаде охраняваните си досега обекти на „свой човек“ няма как да се сбъднат. (Security.bg)

Варненският окръжен съд разреши Ваньо Минков (31 г.) да бъде екстрадиран в САЩ, съобщи БГНЕС. Той ще бъде съден за „заговор за извършване и подпомагане на измама по телеграфен път, заговор за кражба на идентичност (кражба на лични данни и банкова информация), заговор за извършване на престъпления срещу САЩ чрез измама по компютърен път“. Тези престъпления се наказват от 10 до 30 г. затвор. (Сега)

Нежко Асенов е със завидно криминално досие. Стар познайник е на органите на реда в цялата страна. Той е с основно образование, не е семеен. Кражбите са му основен занаят. „Човекът се е специализирал в това и нищо друго не умее. Превърнал е престъпленията в свой бизнес“, коментират магистрати от Велико Търново, където наскоро Асенов получи 28-ата си присъда. (Труд)

 

Print Friendly, PDF & Email