Снимка - Новинар

Снимка – Новинар

Група от 30 български работници попаднаха под ракетен обстрел в Израел. Строителите настояват да бъдат преместени извън опасната зона. Българските граждани са пристигнали в държавата в Близкия изток по междуправителствено споразумение за временна заетост в строителството. Селището Офаким, където работят, е в непосредствена близост до границата с Газа. (Новинар)

Уникална творба от национално значение е спасена при операция на Държавна агенция за национална сигурност (ДАНС), съобщиха от агенцията. При специализирана операция срещу трафика и търговията с незаконно придобити културни ценности е иззета част от старинен иконостас,  върху който с дърворезба и боя са изобразени два дракона, посребрени отгоре, обградени с други различни орнаменти. (Vesti.bg)

Районният съд в Ямбол отхвърли две ключови експертизи и назначи нови по делото за взривовете на Петолъчката, при които загинаха трима души, съобщиха присъствали на процеса. Инцидентът в складовете за боеприпаси стана през юни 2012 г. Обвиняеми са шефът на „Берета трейдинг“ Десислав Делев и Иван Пеев, който бе шеф на производствената база. „Берета трейдинг“ извършваше утилизация на ненужните армейски боеприпаси. (Сега)

Бившият сътрудник на американските специални служби Едуард Сноудън, който получи временно убежище в Русия, е обезпокоен за своята сигурност. Във връзка с появили се в американските медии заплахи за саморазправа с него, той възнамерява да се обърне към руските специални служби за да му предоставят охрана, съобщи РИА Новости. (24 часа)

 САЩ имат готовност да изпратят два военни кораба в Черно море заради Зимните олимпийски игри в Сочи. Това е част от общите мерки за сътрудничество, които предприеха Кремъл и Пентагона, относно сигурността в Сочи. В случай на нужда американските кораби ще се отзоват на помощ моментално, те вече са разположени в близост. (Security.bg)

Print Friendly, PDF & Email