SiriaБългария се готви за евентуални военни удари в Сирия. Кабинетът отпусна над 500 хил. лв. за посрещане на бежанска вълна. Съветът по сигурността се събира в петък. Правителството предприе серия от стъпки, които ясно показват, че България очаква скоро да започне международна военна интервенция в Сирия. САЩ, Великобритания, Франция и Турция се готвят за удар срещу Дамаск заради атаката с химическо оръжие, при която загинаха 1300 души. (в-к „Сега“)

Пожарите в страната са засегнали 13 000 декара гори. Възникналите в страната пожари са 205, а засегнатите от тях горски площи са 16 000 декара. Това обяви зам.-министърът на земеделието Валентина Маринова. Площта на засегнатите от огъня земи е 5 пъти по-малка в сравнение с 2012 г. (в-к „Дневник“)

Кабинетът дава над 2.2 млн. лв. за ограничаване на самоубийствата. Властите ще правят регистър на всички, опитали да отнемат живота си. Вчера Министерският съвет прие програма за ограничаване на трагичните случаи. Основната й цел е да се намали честотата на опитите за самоубийства с 10%. Средно по 800 човека посягат на живота си в България годишно, сочат данните на здравното министерство. В световен мащаб 1 млн. души посягат годишно на живота си, а 10 млн. правят неуспешни опити за това. (в-к „Сега“)

US-агенти претърсват Бургас след шега във фейсбук. Специални агенти от Щатите и български полицаи са претърсвали хотели и пансиони в Бургас в мащабна акция в средата на юли, след като американските власти получили сигнал за отвличане на момиче, съобщи за “Труд” Матю Райли от Окръжната прокуратура на щата Ню Джърси. След като се оказало, че “отвлечената” американка е измислен персонаж с фалшиви профили в социални мрежи, бил арестуван младежът, който подал сигналите и създал виртуалната самоличност на момичето. (в-к „Труд“)

Силвестър Сталоун и Харисън Форд влязоха във военната болница в София. Световноизвестните актьори Силвестър Сталоун и Харисън Форд влязоха във Военномедицинска академия (ВМА). Но не като пациенти, а за да заснемат поредните сцени от филма „Непобедимите 3“. (в-к „Труд“)

 

Print Friendly, PDF & Email