Снимка - 24 часа

Снимка – 24 часа

93% от жителите на Крим са гласували за съюз с Русия, показаха първите експресни резултати от референдума в автономната република, предаде Би Би Си. Премиерът Сергей Аксьонов ще обяви резултатите след минути на митинг в центъра на Симферопол. (24 часа)

Нови санкции срещу нерегламентирания износ на огнестрелно оръжие заложиха депутатите в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Мярката се налага заради приет от Европарламента регламент през 2012 г. Според него всяка страна – членка на ЕС, трябва да изисква от износителите на оръжие, установени на нейна територия, да кандидатстват за разрешителни по специална процедура. (Сега)

‘Тримата пострадали служители на МВР, които бяха настанени във ВМА след инцидента в Лясковец, към момента са без промяна на състоянието, което е стабилно
. „В понеделник предстои ревизия на раните, след която ще бъде взето решение за евентуални бъдещи интервенции“, съобщиха от Военна болница. (Преса)

Мерките по охрана на границата ни с Турция от нелегални имигранти ще бъдат удължени. В тази връзка кабинетът вероятно ще приеме нов план със срок за действие и след декември 2014 г. Това обяви на Боровец заместник-министърът на вътрешните работи Васил Маринов. 
В южната ни съседка към момента има 1 милион бежанци, сочи анализ. Според Маринов има голяма вероятност те да нахлуят в страната, както в началото на бежанската вълна, ако границите не се охраняват. (Новинар)

Print Friendly, PDF & Email