Fighting in Aleppo37 страни обявяват война на Сирия. Две от най-могъщите членки на НАТО – Турция и Великобритания, обявиха в понеделник, че са готови да влязат във война със Сирия и без резолюция на Съвета за сигурност на ООН. Турският външен министър Ахмет Давутоглу даже заяви, че военната коалиция срещу Асад вече включвала 36-37 държави. (в-к „Труд“)

Полицията ще копае за още трупове в Пернишко днес. Разследващите търсят още заровени жертви на пернишките килъри, затова днес полицаи ще копаят в района около Перник, за да издирват безследно изчезнали лица, за които се смята, че са били убити от хората на покойния Райко Кръвта и баща му Васил Василев – Бай Васо. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред БНТ. (в-к „Сега“)

БСП ще отнеме НСО от Плевнелиев заради поведението му. Управляващите обмисляли да отнемат от правомощията на президента Националната служба за охрана (НСО) заради неговото поведение през последните месеци. „Росен Плевнелиев не обединява нацията. Той претендира, че държавният глава е обединител на нацията, но неговите действия напоследък съвсем не водят в това отношение. (в-к „Сега“)

Автосервиз гръмна, собственикът – ранен. Собственик на автосервиз в Хасково беше тежко ранен, след като резервоар на камион се взриви внезапно и причини голям пожар в понеделник около 09,00 часа. 55-годишният Георги Запрянов се опитал да завари резервоара на тежкотоварен автомобил, когато станала експлозията. (в-к „Труд“)

Ограбиха световноизвестна словенска флейтистка в центъра на София. Световноизвестна словенска флейтистка е била ограбена тази вечер в центъра на София. Това сигнализираха пред журналисти участници в Международната музикантска среща, която се откри в София в понеделник. (в-к „24 часа“)

В Израел се извиха опашки за противогази заради Сирия. Хиляди израелци се наредиха на опашки за противогази или започнаха масово да ги поръчват по телефона и интернет заради опасения, че западен военен отговор на предполагаемото нападение с химически оръжия от войски на президента Башар Асад ще въвлече собствената им страна във война. (в-к „Дневник“)

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email