Снимка - "24 час"

Снимка – „24 час“

Близо 30 милиона души в цял свят са оковани във веригите на модерното робство. Такова съществува във всяка държава на планетата ни, макар повечето негови прояви да са забранени от закона. Такъв извод прави организацията Walk Free Foundation (WFF), която представи съставения от нея Глобален индекс на робството, предаде АФП. (Труд)

Мафиотски структури вече са започнали да наобикалят центровете за бежанци и да обещават даване на статут срещу пари, научи „Стандарт“. Освен че лъжат сирийците, бандити се опитват да ги вербуват за пласьори на дрога, алармираха служители на реда. Бандитите се навъртат и около джамията в столицата, която стана своеобразно средище за чужденците у нас. (Стандарт)

Ръководителите на бразилската мафия заплашват да превърнат Световното първенство по футбол в страната, което ще се проведе през лятото на следващата 2014 г. в истински ад за гостите. Това твърди местното издание „Estado de Sao Paulo“, позовавайки се на свои източници от органите на реда. (Преса)

Кредитор е обрал длъжника си с помощта на съучастник насред центъра на Бургас, съобщи Flagman.bg. Двамата освен това били близки познати, но това не попречило на кредитора да обере 45-годишния бургазлия. В сряда около 14.30 ч. пострадалият получил 1190 лв. обезщетение от някаква фирма, с която имал вземане-даване. (Новинар)

Директорът на Агенцията за национална сигурност на САЩ ген. Кийт Алекзандър и заместникът му се оттеглят в следващите месеци заради разкритията за методите й, направени от Едуард Сноудън, предаде Ройтерс. Очаква се Кийт Алекзандър да се оттегли до март или април следващата година, което ще позволи на президента Барак Обама да реорганизира изцяло работата на агенцията. Двамата мъже напускат доброволно, но анонимни източници от агенцията свързват решението им с разкритията, направени от къртицата в ЦРУ, който в момента се укрива в Русия. (24 часа)

Print Friendly, PDF & Email