Снимка - "Монитор"

Снимка – „Монитор“

Жители на Западна България са окрали ток за 3,5 млн. лв. от началото на годината до края на ноември. Това отчитат от „ЧЕЗ Разпределение България” АД. Служители на дружеството и МВР проведоха съвместни проверки на битови и стопански клиенти за нерегламентирано ползване на електроенергия в различни населени места в Западна България. Специалистите от „ЧЕЗ Разпределение България” АД провериха трафопостове, електромери, часовникови превключватели и други възможности за свързване към разпределителната мрежа. Проверките ще продължат и през следващите седмици. (Монитор)

Започналият дипломатически процес с Иран за спорната ядрена програма трябва да бъде подкрепен с военната мощ на САЩ. Това заяви американският министър на отбраната Чък Хейгъл в реч за ядрената сделка с Техеран на конференция в Бахрейн за регионалната сигурност в Персийския залив. „Успехът ни ще зависи от американската военна мощ и доверието на нашите съюзници в Близкия изток“, посочи шефът на Пентагона. Сигурността на САЩ и  партньорите им в региона ще се гарантира от бойни самолети, кораби, танкове, артилерия и 35 000 военнослужещи, допълни той. (Преса)

 Над 2.2 млн. лв. е раздала Държавната агенция за бежанците по бързата процедура на Закона за обществените поръчки само за 4 месеца. Без конкурс са били възложени 10 поръчки с аргумента, че бързото им провеждане се налага заради кризата с чужденците. Това показва справка в Агенцията за обществените поръчки (АОП) за обявените и завършени процедури. Сумата на раздадените досега пари най-вероятно е половината от общо изразходваните средства, тъй като за последните четири поръчки няма данни колко са стрували. (Сега)

 С решението обезщетението на безработните съпруги на военнослужещите да бъде повишено от 270 лв. на 340 лв. се изпълнява още една от мерките за възстановяването на отнети социални права на военните и цивилни служители. Това заяви министърът на отбраната отбраната Ангел Найденов. (Новинар)

Кървава драма, приключила с 4 трупа, се е разиграла в американския град Манчестър, щата Кънектикът, съобщи ИТАР-ТАСС. Мъж е застрелял три жени и се е самоубил пред полицаи. Полицаи се отзовали на сигнал и пристигайки забелязали как въоръжен мъж носи едногодишно дете на ръце. Когато видял полицаите, мъжът оставил детето на земята и се застрелял. (24 часа)

 

 

Print Friendly, PDF & Email