gunТочно 248 926 българи разполагат с лично огнестрелно оръжие, съобщава vsekiden.com, позовавайки се на данни на МВР от 2013-та г. Още 123 373 души пък разполагат с декларирано газово оръжие. Незаконните оръжия обаче също са много. Фирмите, които се занимават с охрана и сигурност пък са регистрирали общо 38 068 оръжия. (Security.bg)

Софийският градски съд проведе вчера очна ставка между бившия зам.-председател на НС и депутат от ДПС Христо Бисеров и гарда от НСО Георги Райков по делото срещу Октай Енимехмедов. Това се наложи заради разминавания в предишните показания на двамата свидетели в какво състояние е бил предаден пистолетът, с който беше нападнат почетният председател на ДПС Ахмед Доган на конференция в НДК през януари м.г. (Монитор)

Полицията задържа осем сирийци и двама румънски граждани в района на Добрич, съобщават от пресцентъра на МВР
Тази сутрин в 4 часа екип на гранична полиция от ГПУ-Генерал Тошево спрял за проверка товарен автомобил с румънска регистрация. В него пътували двама мъже с инициали С. А. и В. М. съответно на 28 г. и 35 г. Пътниците се оказали румънски граждани, които заявили, че пътуват за Букурещ. (24 часа)

Десетки кражби в цялата страна са били разкрити по време на акцията на МВР срещу битовата престъпност, която тече отскоро, съобщиха от пресцентъра на МВР. Само на територията на столичната дирекция са били разкрити 19 кражби. По осем от тях са започнати бързи производства. (Новинар)

Строежът на оградата на границата с Турция се превърна в сапунен сериал, за който все още не е ясно колко ще струва на хазната. С наближаването на обявения от управляващите краен срок за построяването на съоръжението – края на февруари, министерствата започнаха да прехвърлят вината както за цената, така и за сроковете за вдигане на оградата. На вчерашното заседание на правителството е станало ясно, че Министерството на отбраната все още не знае колко ще струва тя. По неофициална информация от МО се оправдали, че друго ведомство е правило финансовите разчети и затова сега се оскъпяват загражденията. (Сега)

Print Friendly, PDF & Email