Снимка - "Кросс"

Снимка – „Кросс“

Ситуацията с бежанците у нас ескалира, съвсем скоро може да прерасне в хуманитарна криза и да се наложи да се вземат извънредни мерки. Това стана ясно от изявленията на вътрешния министър Цветлин Йовчев пред депутатите от вътрешната комисия. МВР очаква 20 000 бежанци от Сирия до пролетта на следващата година, ако се запази тенденцията за непрекъснато нарастване на нелегално влизащите в България от Турция. До края на годината броят на бежанците ще достигне 13 хил. души, а през първите 3-4 месеца на 2014 г. ще влязат още 7-8 хил. души. Най-песимистичните прогнози на МВР са за 40 000 души, а най-оптимистичните бяха за 6000. (Сега)

От 9 до 11 октомври в София се провежда конференция-семинар на тема Мястото на отбранителната индустриално-технологична база на България  в новия Инвестиционен план на МО –очаквания, резултати и перспективи“.  Тя се организира от Асоциацията на Сухопътните войски на България и Сдружение „Българска отбранителна индустрия“, със съорганизатор Националния институт за стратегически изследвания (НИСИ). (Security.bg)

Задържан е плавателен съд с незаконни имигранти, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, цитиран от „Фокус“. Информацията е получена в 10:02 часа тази сутрин. От Регионален координационен център на Интегрирана система за наблюдение на морската граница съобщили за неопознат плавателен съд на около 8 морски мили от нос Калиакра. Гранично-полицейски кораб е насочен за проверка. (Труд)

Българските фалшификатори са номер едно по производството на неистински банкноти от 200 и 500 евро. Това съобщи вчера директорът на НСлС и заместник на главния прокурор по разследването Бойко Найденов. Залавяните до момента у нас купюри са с изключително високо качество и са почти като оригинала. (Монитор)

Седем работника са загинали и 50 са ранени при пожар в завод за производство на трикотажни изделия за британски и световни търговци на дребно. Огънят е избухнал във фабрика Aswad KnitComposite в град Срипур, на около 40 мили от Дака. Компанията е най-големият производител на трикотаж в Бангладеш. (24 часа)

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email