преглед на печата 4.02От месец май 2012-а година, тоест 21 месеца, не е плащано на охранителните фирми на язовирите, но постоянно се правят погасявания на стари плащания. Това обяви Тодор Бозев – собственик на една от охранителните фирми на язовирите, пред БНР. Общата дължима сума към 4-те охранителни фирми е около 1,1 млн. лв., обясни той. (Стандарт)

Кървав екшън се разигра вчера в едно от московските училища. Юноша взе за заложници цял клас и застреля един учител и полицай. Драмата се разигра в школо № 263 в район Отрадное, информира Ин­­терфакс. Около 12 ч. московско време десетокласникът Сергей Гордеев дошъл в училището, въоръжен с ловна карабина “Сайга” и винтовка, информира в. “Комерсант”. (Монитор)

Все по-популярната практика у нас и в чужбина, цели села и градове да загърбват полицията и да си наемат частна охрана продължава
. Вече сме ви разказвали за няколко подобни случаи, но продължаваме да се изненадваме приятно, че тази практика намира такъв интерес на наша почва. Всичко започва когато на жителите на хасковското село Малко Градище им омръзва да се страхуват и борят с обирджийските набези, които са станали ежедневие. Затова живущите в селото се събрали, обсъдили проблема и решили да наемат частна охранителна фирма, която да патрулира в района. (Security.bg)

Да се увеличат заплатите в МВР, Националната разузнавателна служба (НРС), дирекция „Охрана“ към правосъдното министерство и за цивилните в системата на МО предлага вътрешният министър Цветлин Йовчев в проектопостановление, качено на сайта на МВР. В документа се посочва, че заплатите на вътрешното ведомство ще се увеличат с 8%. Парите ще дойдат от „извършената оптимизация на административните структури на ведомството, закриване на някои дейности и не на последно място намаляване на общия брой служители на МВР“. (Сега)

„От 1 февруари военнослужещите от Българската армия са изградили три пункта, в които се подготвя топла храна за бежанците – за около 4100 души“. Това съобщи днес, 3 февруари, министърът на отбраната Ангел Найденов на пресконференция в Перник. 
С разрешение на министъра на отбраната Ангел Найденов и с разпореждане на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, в изпълнение на искане от председателя на Държавната агенция за бежанците, командирите на Сухопътните войски и Военновъздушните сили организираха храненето на бежанците, което ще продължи два месеца. (24 часа)

Print Friendly, PDF & Email