Снимка – „Сега“

Тези, които се интересуват от информация за нови оръжия, познават дроните като безпилотни летателни апарати, с помощта на които американските ВВС поразяваха цели на „Ал Кайда“ в Йемен например. Използването на роботизираните системи датира още от 90-те години на миналия век, когато са пускани първоначално за наблюдение и въздушно разузнаване, включително и при ударите на НАТО по бивша Югославия. (Сега)

Пътнически самолет „Боинг“ катастрофира при маневра за кацане в Татарстан – столицата на Казанската Република. Всичките 50 души, които са се намирали на борда на разбилия се самолет, са загинали, съобщи говорителят на руското министерство на извънредните ситуации Ирина Росиус, цитирана от РИА Новости. На мястото на произшествието са изпратени екипи на казанските спасителни служби. (24 часа)

Британският Център за правителствени комуникации (GCHQ ) държал под око 350 хотела в цял свят, в които отсядат дипломати и членове на правителствени делегации, за да ги подслушва и следи. Това ставало в рамките на секретна шпионска програма  с  название “Кралски портиер”. Това разкрива в най-новия си брой сп. “Шпигел” въз основа на секретни документи на US Агенцията за национална сигурност (НСА). Те били предоставени от бившия  сътрудник Едуард Сноудън, който сега е в Русия, която през лятото му даде политическо убежище за година. (Труд)

Перничани от квартал „Църква” пропищяха от системните набези на крадци в домовете им, съобщи mirogled.com. Само за седмица апашите претарашили няколко къщи, оплакаха се потърпевшите. Разтревожените жители коментираха, че бандитите не подбират, а взимат каквото им попадне – телевизори, домакинска посуда, инструменти и др. Имало случаи на кражба и на ловни пушки. (Новинар)
Бившият полицай Христо Георгиев, който бе арестуван при акция на специализирания отряд за борба с тероризма в софийското село Чепинци ще бъде конвоиран до Враца, съобщиха от прокуратурата в града под Вола. Още в началото на седмицата Окръжният съд ще гледа мярката му за неотклонение. Обвинението настоява за най-тежката – постоянно задържане под стража. (Стандарт)

 

Print Friendly, PDF & Email