Цветлин Йовчев  Снимка - frognews.bg

Цветлин Йовчев
Снимка – frognews.bg

Битовата престъпност е бич за обществото, съизмерима със заплаха за националната сигурност, каза Цветлин Йовчев в интервю пред в-к „Стандарт”. Само официалните статистики показват, че за миналата година 130 000 души са пострадали от нея. Министър Йовчев каза също, че вече са предприети мерки против този проблем. „Променена е организацията на патрулно-постовата дейност. Т.е. полицая се премества там, където има нужда от него”. (Security.bg)

Двама сирийци и охранители се биха в центъра за бежанци в столичния квартал „Овча купел”. Инцидентът станал вчера около 14,30 часа. Тогава на страничния вход на дома пристигнал 25-годишен чужденец. Той бил палестинец, но живеел в Сирия, откъдето избягал. От МВР съобщиха, че мъжът бил настанен преди време в дома в „Овча купел”, но напуснал и отишъл да живее на външен адрес. (Монитор)

Русия не претендира за „званието свръхдържава, схващано като претенция за световна или регионална хегемония“, заяви президентът й Владимир Путин в годишното си послание „За състоянието на нацията“, представено в Кремъл пред Федералното събрание. „Не посягаме на ничии интереси, не натрапваме никому своето покровителство, не се опитваме никого да поучаваме“, заяви още президентът, цитиран от ИТАР-ТАСС. (Сега)

Шест кражби, една измама и грабеж са били регистрирани в Пловдивско само за едно денонощие, съобщиха от полицията. Пенсионерка от село Голям чардак е „изгоряла” най-тежко – неизвестни крадци са й задигнали 16 бона от къщата. Тя подала жалба в районното в село Труд. Когато дошли на място, ченгетата установили, че крадците са си отворили външната врата, разбили врата на къщата и претарашили дома на 68-годишната жена във вторник сутринта. (Новинар)

 

Print Friendly, PDF & Email