Снимка - "БГНЕС"

Снимка – „БГНЕС“

За изграждането на 10 нови затвора в България, които да отговарят на европейските изисквания и стандарти, са нужни около 1 млрд. евро, заяви главен комисар Митко Димитров, ръководител на главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ при Министерство на правосъдието. Той обясни, че изграждането на затвор за около 1500 души струва 100 млн. евро. „Не можем да си позволим лукса да плащаме средства по водене на дела и обезщетения и това да не се вижда. (Сега)

Частни охранителни фирми са наемали полицаи от СОД, за да реагират на сигналите, получавани при посегателства от обекти. За целта са сключвани договори за 10 години. Фрапиращите данни изнесе вчера вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред Би Ти Ви. Столичната дирекция на вътрешните работи е била подизпълнител на охранителната фирма „Стронг-ЕС“, каза Йовчев. По силата на 10-годишен договор патрулите трябвало да реагират на сигналите на частната фирма. (Преса)

Столичните автокрадци правят по около 5 милиона лева оборот от откупи, срещу които връщат задигнати коли. Апашите прибирали по 10% от стойността на автомобила, за да го върнат на собственика му. Тарифата се плащала от посредници, които работят за застрахователни  компании, към които возилото имало каско. „Ако всяка година в столицата се крадат 1700 автомобила, 600 от тях са висок клас. От тези 600 автомобила – 325 са върнати”, обяви вчера пред БНТ директорът на столичната полиция Ивайло Спиридонов. (Монитор)

Банда, която се е занимавала с трафик на чужди граждани, бе заловена при акция
на служители на “Национална полиция”. Акцията била проведена във вторник, след като се установило, че четиримата мъже имат канал за контрабанда на хора. (Новинар)

Print Friendly, PDF & Email