thumbsОбщина Кюстендил пуска извънредни патрули, които ще поемат засилена охрана на всички общински строителни обекти. До крайната мярка се стига след многобройните сигнали от фирмите-изпълнители за изчезнали строителни материали, съобщава местният вестник „Наблюдател“. Масово се краде, оплаквали се представители на фирмите.
Сред по-фрапантните случаи е този от 13-ти ноември, когато при обход на патрула в около 17.40 часа е забелязано, че в зелените площи, намиращи се в ж.к. „Бузлуджа”, непосредствено зад бл. № 97, е паркиран микробус с рег. № КН 61- 82 ВА, марка „Ситроен”, управляван от лицето Михаил Андонов Симбаев, в който са се товарили тротоарни плочки, останали от ремонтна дейност на намиращия се в близост тротоар. Патрулът е съпроводил микробуса до животинския пазар, където плочките са разтоварени и оставени на съхранение, тъй като в момента на проверката не е предоставен документ за собственост. На нарушителя е съставен акт.
За да се преустановят набезите се засилва охраната, като това ще бъде за сметка и от джоба на кюстендилския данъкоплатец, тъй като се оказва, че сами себе си крадем.
„В целия град се работи, всичко това се прави, за да стане по-красив Кюстендил и за кюстендилци, но кражбите много зачестиха. Затова призоваваме гражданите да сигнализират на телефон 112 за всичко подозрително, което забележат”, информираха от общинската администрация.
Print Friendly, PDF & Email