ChepinciБарети заловиха бившия полицай Христо Георгиев късно в петък в софийския квартал Чепинци, съобщава в-к „Стандарт“. Георгиев бе обявен за издирване чрез Интерпол за обира на 91 хиляди лева от банка във Враца. Спецакцията в софийското село следеше изкъсо главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Георгиев се укривал в къща в селото. За да не застрашат хората вътре, полицаите го изчакали да излезе с автомобил.

В колата с него е имало още двама. „Направи опит да тръгне обратно назад, но имаше друга кола на Спецотряда за борба с тероризма, която на практика блокира мястото и лицата бяха задържани“, обясни Светлозар Лазаров, главен секретар на МВР. „Трима са задържаните в лекия автомобил. Заловени са и двама души в къщата, които са го приютили „, допълни той. При арестуването на Георгиев служителите на реда са намерили два пистолета в автомобила. Издирваният не е оказал съпротива. Трима са заподозрените за обира на инкасо кола във Враца в началото на октомври – Христо Георгиев, брат му Людмил и трети мъж – Иван Цветанов. Людмил и Иван бяха задържани скоро грабежа.

В края на октомври бе направен неуспешен опит да бъде заловен и Георгиев. Той обаче откри стрелба по свои колеги в столичния квартал „Света Троица“. Преди няколко седмици Георгиев се измъкна, като първо стреля по полицаи, а после избяга, като открадна автомобил от паркинга на хипермаркет.

Print Friendly, PDF & Email