През 2010 година Видин е бил „най-охраняваният град“ в страната. Кметът е сключвал договори за охрана на градската градина и на други обекти, а изпълнението им е трудно за доказване. Една от охранителните фирми вече осъди общината за неплатени 1,2 млн. лв.
По времето, когато са сключени договорите за охрана, общината е била отрязана от електричество заради неплатени сметки, детските градини са останали без храна поради липса на средства. Не са работели и светофарите в града, както и осветлението по улиците, тъй като всички обекти в града и селата са били изключени заради дълг към електроразпределителното дружество. При напускането си на общината през 2011 година Румен Видов остави дълг от 21 млн. лв. – задължения към доставчици, фирми – изпълнители на услуги и служители на администрацията.

Заради всичко това бившият кмет на Видин Румен Видов е разследван и срещу него има образувани три досъдебни производства, съобщава заместник-окръжният прокурор Владислав Влашев пред вестник „Видин“. Става въпрос за нарушения, допуснати от бившия управник през 2010 година. Тогава той е признал вземания на 4 фирми, които възлизат на 5 млн. лв. За това е образувано основното дело срещу него, по което работи Националната следствена служба. Други две дела са образувани за присвоявания по договори за охрана на общински обекти.

Print Friendly, PDF & Email