libra_newВъоръжен обир е извършен в района на „Околовръстното“ и „Симеоновско шосе“. По непотвърдена информация обирът е станал в сграда на дистрибутора на лекарства „Либра“ ЕАД.
Около 17,30 часа в дежурната част на полицията бил получен сигнал, че в офисна сграда на бул. „Симеоновско шосе“ се извършва грабеж. Минути по-късно на посочения адрес пристигнали екипи на СДВР, съобщиха от полицията. Смята се, че обирът е дело на петима мъже с маски, които са използвали джип с тъмен цвят. В офиса по време на грабежа е бил и управителят на компанията.
БНР отбелязва, че обирът е станал в склад на аптечна фирма в София. Полицейски източници са заявили за българското радио, че единият от петимата нападатели е носел автомат.
Мъжете влезли в аптечната фирма и накарали всички служители на дистрибуторската фирма, които към този момент са в офиса, да легнат на земята. Нападателите са взели само оборотните пари. Нито една от касите, които се намират в офиса, не е била разбита. Петимата нападатели напъхали парите в два големи черни чувала, след което са избягали с черен джип.
След получения сигнал за грабежа към офиса на фирмата са изпратени тежко въоръжени полицаи. При пристигането на полицията петимата нападатели вече не са били в района.

Print Friendly, PDF & Email