Снимка - БГНЕС

Снимка – БГНЕС

Спешно назначиха охранители да пазят социален дом за деца в Лом след нападение върху един от възпитателите му, съобщава bTV. Инцидентът се разиграл преди няколко дена, когато възпитател в дом „Милосърдие” отказва да пусне агресивен млад мъж, който искал да се види с едно от настанените там момичета. Мъжът изчаква възпитателя навън и го напада в гръб с юмруци.

На нас всички са ни ясни причините и условията, които са довели до това ескалиране на напрежението в дома. Причините вече са отстранени, тъй като срещу дразнителите – трите момичета, които са настанени в дома, са взети възпитателни мерки„, коментира кметът на Лом Иво Иванов.

Това обаче не бил единственият подобен инцидент. Наскоро бил нападнат и друг възпитател, а в дома често се случвали подобни инциденти. Зачестилите нападения над персонала налагат взимането на спешни мерки. „Обезпечихме дома и вече имаме сключени граждански договори с две лица, които да осъществяват пропускателния режим в дома„, посочи кметът. С назначаването на охраната проблемът е моментно решен, но никой не знае до кога.

Print Friendly, PDF & Email