bankБанда от служители ограбвала клон на банка във Враца в продължение на месеци, съобщи tribali.info. Двама служители на банката и техният управител са успели да изнесат от каса повече от 200 000 лева. Става въпрос за една от касиерките, кредитния инспектор П. П и шефа на клона Н. Н. Според tribali.info бандата редовно е точила пари от сметките на своите клиенти. Тя била разкрита още през април месец тази година, но информацията изтича чак сега.

Случаят започнал да се разплита след като били подадени няколко жалби до полицията за изчезнали пари от сметки на клиенти на банката. Проверка на екип софийски одитори установила, че колегите от местния клон са взимали пари от вложителите си и след това са ги давали на заложните къщи да работят с тях. На края на месеца обаче прибирали големи лихви и връщали откраднатото в банката.

Схемата им обаче работила до едно време. Много клиенти идвали да се оплакват, че в сметката им липсват пари. Затова служителите се извинявали и спешно взимали пари от някоя друга сметка, за да успокоят потърпевшите. В момента тече разследване от колко време тримата сътрудници са грабили от банката. За момента е установена загуба от 200 000, но тя може да се увеличи. За да не ощетят своите клиенти от банката са покрили липсите във всички сметки от които е крадено и не е върнато.

Тримата служители не са арестувани и в момента са в дълги болнични. Когато се върнат на работа ги очакват заповеди за уволнение и ще бъдат дадени на съд.

Print Friendly, PDF & Email