Lager

Бежанският лагер в „Овча купел“

20-годишен сириец бе задържан за 24 часа след като вилня в дома за бежанци в столичния квартал „Овча купел”. Младежът нападнал охранителя и изпочупил стъклата на будката му, съобщава сайтът Bnews.bg. Инцидентът е станал в понеделник вечерта. Сигналът за него е получен в 21.30 часа в Шесто Районно управление на МВР. На място веднага бил изпратен патрул, който установил две счупени стъкла на будката на охраната.

20-годишният сириец е със статут на кандидат-бежанец. Причините за инцидента се уточняват се в РУ на МВР, където младежът е задържан. Стълкновения в дома за бежанци не е имало, увериха от полицията. Очаква се на задържания да бъдат повдигнати обвинения най-вероятно по Указа за борба с дребно хулиганство.

Това е поредният случай на напрежение с бежанците в София. При един от тях преди седмица друг сириец нападна продавачка в кафене на бул. „Сливница“ в София. Мохамед Ахмед Асанишарбе атакувал момичето, за да отмъкне 95 лева и 12 стотинки. Преди дни Софийският районен съд го остави в ареста.

Print Friendly, PDF & Email