crimesЧужди граждани от неустановен до момента произход ограбват и пребиват жени от всички възрасти в центъра на град София. Служители на МВР заявиха пред портала Crimes.bg, че момента е изключително труден, проблема не е овладян и се разраства ежедневно. Заради постоянните грабежи върху жени в София, полицаите са разделени в групи от по най-малко трима души. Установено е, че чуждите граждани са въоръжени и при обирите си използват ножове, но вероятно имат и огнестрелни оръжия.

Според полицаите, обирите са изключително брутални и груби и включват освен обир и жесток побой над нападнатите жени. Обирите включват тежки удари с ръце и крака, дърпане на чанти и торби, златни и сребърни накити от вратовете и ушите на пострадалите. Сигналите и оплакванията се увеличават ежедневно и полицаите обясняват, че нямат физическия ресурс да се справят с тях. Заради многократно увеличените грабежи, полицаите нямат възможност да поемат работа по други престъпления.

Според описанията на пострадалите, всички са тъмнокожи мъже, в повечето случаи вървящи на групи от по 2-3 души, но има и сигнали за единични грабители. Полицаи предполагат, че това са лица от арабски и/или сирийски произход, наскоро влезли в страната. За това намеква и факта, че никой от пострадалите не е успял да разпознае грабителите си в снимковия архив на полицията.

Многократно са се увеличили и обирите на апартаменти и жилища в цяла София. От полицията смятат, че групите са няколко и вероятно се увеличават ежедневно. Столични полицаи съветват всички граждани по възможност да не се придвижват сами в тъмните часове на денонощието.

Print Friendly, PDF & Email