Burglar-breaking-into-houseВъпреки че краят на  лятото идва, сезонът на големите кражби от домовете, докато хората са далеч от вкъщи, продължава. Неизвестни крадци са откраднали над 1500 лева в две кражби във Велико Търново, съобщава Dnesbg. Кражбите са станали в периода между 15 и 23 август, докато обитателите на домовете са били на почивка. Първата кражба е станала с разбиване на прозорец и секретен пирон. От този апартамент крадците са успели да намерят и вземат 300 лева, скрити в секция в хола. Втората кражба станала в съседния апартамент, в който същите апаши са проникнали, прескачайки парапета на терасата. От там пък са откраднати 1280 лв. и златна плочка за верижка на врата, въпреки че всичко е било скрито.

Друга, много по-голяма кражба, пък е станала в Първомай. От частен дом е открадната колосалната сума от над 50 000 лева, заедно със златни бижута. Кражбата е станала вчера от дома на 64-годишна жена, след разбиване на прозореца.

От Security.bg  ви съветваме да не държите пари и ценни вещи, дори да си мислите, че са скрити добре, в дома си. Не вярвайте, че сте застраховани, защото  крадците точно това очакват. Най-доброто, което можете да направите е да обезопасите жилището си или да наемете фирма, която да охранява дома ви със СОТ.
Материал на тема „Как да изберем фирма за охрана със СОТ“ четете при нас.

Print Friendly, PDF & Email