Христо Димитров Кабаиванов

Христо Димитров Кабаиванов

Преди време ви съобщихме за изчезналия 69-годишен охранител Христо Димитров Кабаиванов, който беше в неизвестност от 19 октомври. Вчера той беше намерен край язовира на село Мандра убит и с два липсващи крака. Христо е бил бивш военен и служител на частна охранителна фирма и в продължения на 2 месеца бе издирван от МВР. Тялото му е било скрито под камъни, сухи клони и автомобилни гуми в яма до язовира.

До трупа полицията е била доведена от бившия пожарникар и най-добър приятел на Христо – Илия Ангелов, който е основният заподозрян за убийството. За последно жертвата е видяна именно с него, когато тръгнали да купуват джип на Христо. Димитров носил в себе си пари от кредит, който бил изтеглил. От тогава Христо е в неизвестност, а Илия Ангелов избягал в Германия.

Това събудило много подозрения в близките и приятелите на двамата. Полицията бързо надушила, че има огромна вероятност именно Ангелов да е убиецът. Къщата му е претърсвана и той е издирван, но не бил открит. Веднага когато се прибрал от чужбина обаче бил арестуван. Той отрекъл да има нещо общо с престъплението. Мъжът обаче бил подложен на детектор на лъжата и станало ясно, че знае важни подробности за престъплението. Затова бил принуден да заведе полицаите до мястото, където сам е заровил приятеля си.

Print Friendly, PDF & Email