Image_2209475_12622-годишен мъж е извършител на убийството пред казино „Милениум“ в столичния квартал „Красно село“, съобщава агенция „Фокус“. За него има обвинение и той е задържан за 72 часа. Не е криминално проявен.

В района на местопроизшествието са проведени оперативно-издирвателни мероприятия. До непосредствена близост до намерената жертва има две казина, близко едно до друго. От свидетелски показания на хора, които работят в района, се установява, че между жертвата и две непознати лица възниква скандал, който прераства в побой. След това извършителите се оттеглят с лек автомобил „Опел – Астра” с 2 врати със затъмнени стъкла с регистрационен номер, започващ със СО. Иззехме записите от камерите от казината, които са няколко. Вижда се, че между две лица и жертвата започва конфликт, а преди това колата подминава жертвата Жена управлява автомобила, а извършителите се возят отзад. Опитахме се да проследим колата. По критериите на свидетели разпознахме 4-5 възможни автомобила. Видяхме дали през деня е засичан такъв автомобил. Установихме кой е автомобилът. Беше разпозната жената, която кара колата. Лицата бяха задържани от колегите в РПУ-Ихтиман. Задържаха жената, още три лица от мъжки пол. Наши екипи отидоха там и се извърши оглед на автомобила и се докараха лицата до СДВР. Три от лицата бяха задържани за 24 часа, а едно беше освободено”, казва комисар Антонио Ангелов, началник Отдел „Противодействие на криминалната престъпност” в СДВР.

На 6 август около 23.50 е получен сигнал за скандал пред търговски обект, след което беше намерен човек, който е починал на място. Екип отива на място и установява починал 36-годишен мъж. Мотивите за убийството са възникнал скандал между жертвата и 3 лица. Оперативната група е извършила оглед на мястото. Причината за смъртта е тежка черепно-мозъчнан травма, най-вероятно от падане върху твърда повърхност. Проведени са доста оперативно-издирвателни мероприятия. Това е нелеп инцидент”, допъни комисар Христо Терзийски, заместник –директор на СДВР.

Print Friendly, PDF & Email