security-companiesОхранителна фирма предотвратила голям инцидент в „Меден рудник” преди няколко дни, съобщава БЛИЦ. Според източници на информационната агенция случаят е бил покрит от полицията.

„Всичко се случи в неделя на кръстовището на ул.“Петрова нива“ с „Въстаническа“, където има денонощен магазин. Цял ден на метри от него се вихреше люта ромска сватба. Бяха поставили един фургон по средата на улицата и мощни кючеци озвучаваха целия квартал, но този тормоз, на който сме подложени ежеседмично, ни се стори като красива приказка в сравнение със случилото се по-късно през вечерта“, разказва  очевидец.

Проблемите започнаха около 20 часа, когато 10 -15 роми заедно с тумба деца се запътиха към бакалията, където възрастните се правиха, че пазаруват, а малките деца крадяха, каквото им падне и бягаха навън. Продавачката се изплаши и опита да изгони тълпата от магазина. При затварянето на вратата обаче тя очевидно е бутнала на земята бременна ромка, която стана, изтупа се и тръгна. Останалите обаче побесняха и за секунди целият магазин бе обграден. Цялата сватба се изсипа отпред и крещеше нещо на ромски“, продължи разказвача.

По думите на очевидеца ромите започнали да блъскат по заключената врата на магазина. Продавачката обаче натиснала паник-бутона и на мястото моментално пристигнали четири екипа на охранителната фирма СОТ 161. Те попречили на ромите да разбият целия магазин и да наранят продавачката.

Ситуацията обаче била толкова тежка, че се обадили на полицията. На мястото пристигнал един полицейски автомобил. Полицаите започнали да карат ромите да се оттеглят, но те продължили да викат по магазинерката и да бият с юмруци по вратата и прозорците. По едно време някой счупил една от витрините и няколко души се порязали. След това ромите се оттеглили, а един от тях бил арестуван. Под охранителен кордон била извадена и пребледнялата магазинерка. Според очевидци това не е първият подобен инцидент това лято.

Print Friendly, PDF & Email