rrrrssrrsrsrrrrrrrsr_e193cefd70Снощи сметището на Казанлък е било атакувано от над 50 души, съобщава Kazanlak.com. При опит за извършване на служебните си задължения е пострадал охранител. Инцидентът е станал около 18:30 ч. на 8.08.

Получих обаждане от охраната на фирма „Сириус“, която от един месец охранява стопанисваното от нас сметище в местността Каракос, че са отишли няколко каруци с над 50 роми, които са искали да събират отпадъци. Охраната не им е разрешила и са нападнали един от пазачите, който е пострадал. Уведомихме органите на реда и няколко екипа на Районното управление са отишли на място. В знак на „благодарност“ през нощта ромите са запалили сметището“ , коментира Николай Чалъков, директор на общинското предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“.

Това не е първото подобно „нападение“ над сметището. От общината обмислят да засилят мерките за сигурност и да поставят денонощна охрана. Друга мярка, която може да се наложи е конфискация на каруците и конете. „Даваме много пари, за да потушим пожарите на сметището. Това е 3-4 случай, а едно загасяване на пожар струва на данъкоплатците около 6-7 хиляди лева“-съобщи Чалъков.

В момента се водят оперативно-издирвателни мероприятия, за да бъдат заловени извършителите.

Print Friendly, PDF & Email