minibus

Снимка – sxc.hu

Двама маскирани обраха бус на АД „Тракия-КООП“ в Хасково, съобщава „Стандарт”. Кражбата се е случила вчера, докато двама служители на дружеството пътували с буса с дневния оборот. Обирджиите причакали буса на затънтен път в близост до село Елена. Те изскочили пред возилото и насочили към пътуващите пистолетите си. След това отворили вратата на колата и издърпали от ръцете на единия служител чантичката, в която пренасял парите на фирмата.

Обирджиите накарали служителите да влязат в товарната част на буса. След това го подкарали в района на село Мимино, което се намира на 2-3 км. от местропестъплението. Там зарязали буса непосредствено до гробищата. Микробусът с двамата служители обикаля местните села, за да разнася хранителни стоки от складовете на „Тракия-КООП“ за магазините и да прибира оборота. В момента се изчислява откраднатото, но парите са поне 8600 лв.

Хората от околните села не се съмняват, че обирът е извършен от местни, тъй като мястото в горичката, откъдето въоръжените апаши изскочили, се знае само от хора, които познават добре района. Освен това служебният бус пътувал по график два пъти седмично, което също е известно на местните. Оборотът рядко надвишава 10 000 лв., но въпреки това е чудно защо не е използвана професионална фирма за инкасо, а парите са поверявани на обикновен превоз.

Print Friendly, PDF & Email