obirВъоръжен обир е бил извършен в петък по обяд в офиса на земеделска фирма в белослатинското село Алтимир. Там четирима маскирани мъже задигнали 11 000 лв., 5000 евро и златна гривна.

Мъжете пристигнали с черен джип „Ленд Роувър” без регистрационни табели, съобщава в-к „Монитор“. Влезли в стопанския двор на 24-годишния собственик на фирмата, където се намира и жилището му. Двама от нападателите проникнали в незаключено помещение в жилището и взели голямата сума пари и златния накит, като използвали отсъствието на собствениците и повечето работници заради обедната почивка. През това време млад работник, намиращ се в съседна сграда, забелязал останалите отвън и ги нападнал с бухалка, като успял да удари единия в главата, а другия – в лявата ръка. По време на схватката обаче получил удар от бокс в лицето. В това време другите двама крадци излезли от жилището с плячката, а пострадалият побягнал да търси помощ.

Така с обира на дистрибуторската фирма „Либра“ в София, на банковия клон в Кърджали, на бензиностанция край Пловдив, магазин в Благоевград и непотвърдения от полицията обир на трезор на столичната улица „Нишава“ ноември се очертава като месецът с най-много грабежи.

Print Friendly, PDF & Email