c092c516889c

Снимка – Bnews

За 2 дни са задържани 213 души с подозрение, че са обирджии по домовете, съобщава Bnews.bg. Акцията е проведена от МВР в цялата страна между 17-18 септември, но се оповестява чак сега. Целта е била да се направи мащабен удар срещу все по-нахалните взломаджии и крадци.

За 2 дена полицаите са проверили общо 9336 лица в жилищни квартали, търговски центрове, оживени градски райони, индустриални зони, слабо населени места, вилни зони, кабелни трасета и други „уязвими” към кражба места. Освен това през проверка са минали 6694 автомобила и 925 заложни къщи, местата където най-често се препродава открадната стока.

От всичките тези лица са намерени 213 души, които са уличени в кражби и нахлуване взлом. Всички са задържани за поне 24 часа. Срещу тях са образувани общо 35 досъдебни производства за кражби и 17 досъдебни производства за друг вид престъпления.

Съставени са 149 фиша и 1365 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи, Закона за управление на отпадъците и Указа за борба с дребното хулиганство.

Print Friendly, PDF & Email